středa 27. května 2015

ČOKOLÁDOVO-MALINOVÝ CHEESECAKE

Minulý víkend měl kamarád narozeniny, a protože zbožňuje vše čokoládové, volba byla jasná - extra čokoládový cheesecake ozdobený malinami. U samotné přípravy jsem si užila plno legrace při zápolení s agresivně bublajícím máslem, ale nakonec vše dopadlo na jedničku.






Ingredience ( na formu o průměru 30cm)

  • 260g sušenek ( použila jsem Derby od Opavia a Bourbon z Mark&Spencer, ale použít se dají jakékoliv kakaové sušenky)
  • 150g rozpuštěného másla

Náplň

  • 80g cukru moučka
  • 600g nízkotučného tvarohu Milko
  • 3 vejce
  • 200g rozpuštěné čokolády na vaření
  • 1 polévková lžíce Holandského kakaa
  • 150g 15% smetany
Na ozdobení

  • Sáček mražených malin
  • 20g cukru moučka

Postup


Rozlámeme sušenky na menší kousky, nasypeme do mikrotenového sáčku a přes utěrku rozklepeme paličkou na maso. Vzniklou drť nasypeme do velké mísy. Máslo dáme rozpustit v mikrovlnce po dobu 1 min a poté nalijeme na sušenkovou drť. Vzniklou hmotu zapracujeme rukama do velké koule. Pripravíme si dortovou formu s odjímatelným dnem a na dno vystřihneme papír na pečení. Přendáme těsto do formy a rukama utlačíme ke dnu a po stranách. Zapneme troubu na 180' a pečeme 40 min. Mezitím si připravíme náplň. Smícháme tvaroh, smetanu, vajíčka, cukr a pomocí vařečky vyšleháme hladkou tekutou hmotu. Čokoládu nalámeme do misky a dáme do mikrovlnky na 4 min. Aby se nám čokoláda nespálila je dobré vedle misky postavit hrnek s vodou kvůli udržení vlhkosti. Rozpuštěnou čokoládu přidáme spolu s kakaem do krému. Nalijeme na upečený korpus a pečeme 10 min na 200', poté snížíme teplotu na 130' a pečeme ještě hodinu a půl. Je dobré občas do cheesecaku píchnout špejlí, přeci jen má každá trouba jinou výkonnost, a tak i doba pečení může být odlišná. Po vyndání z trouby necháme tak půl hodiny chladnout. Maliny necháme rozpustit v mikrovlnce, podle chuti osladíme a nakonec natřeme na vychladlý cheesecake.


Žádné komentáře:

Okomentovat