sobota 30. května 2015

SKOŘICOVÍ ŠNECI

Jelikož nás čeká víkend strávený nad skripty, rozhodly jsme si upéct skořicové šneky, abychom měly něco dobrého k uzobávání. Tento recept není komplikovaný a výsledek stojí za to. 





Ingredience

  • 470 ml polotučného mléka
  • 50 cukru
  • 100 ml rostlinného oleje
  • 2 lžičky sušeného droždí
  • 500 g hladké mouky + cca 100 g na podsypávání
  • půl lžičky prášku do pečiva
  • půl lžičky jedlé sody
  • špetka soli




Náplň

  • 150 g rozpuštěného másla
  • 20 g skořice
  • 100 g cukru
Další možností je udělat náplň z tvarohu, skořice a vanilkového cukru.

Postup

První si připravíme těsto. Mléko, olej a cukr mírně zahřejeme a do směsi nasypeme 2 lžičky sušeného droždí. 
Poté přidáme 500 g mouky, lehce promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout.

Po vykynutí přidáme ostatní suroviny a vypracujeme mírně lepivé těsto. Těsto vyválíme na velký tenký plát. Nezapomeňte těsto důkladně podsypávat moukou, jinak se bude lepit.

Vyválené těsto potřeme rozpuštěným máslem a podsypeme směsí cukru a skořice.

Těsto zarolujeme, nakrájíme na 1-2 cm vysoké šneky a přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme šneky kynout dalších cca 15 minut. Následně pečeme 15-20 min na 190°C.




Žádné komentáře:

Okomentovat