Jelikož nás čeká víkend strávený nad skripty, rozhodly jsme si upéct skořicové šneky, abychom měly něco dobrého k uzobávání. Tento recept není komplikovaný a výsledek stojí za to.
Ingredience
- 470 ml polotučného mléka
- 50 cukru
- 100 ml rostlinného oleje
- 2 lžičky sušeného droždí
- 500 g hladké mouky + cca 100 g na podsypávání
- půl lžičky prášku do pečiva
- půl lžičky jedlé sody
- špetka soli
Náplň
- 150 g rozpuštěného másla
- 20 g skořice
- 100 g cukru
Další možností je udělat náplň z tvarohu, skořice a vanilkového cukru.
Postup
První si připravíme těsto. Mléko, olej a cukr mírně zahřejeme a do směsi nasypeme 2 lžičky sušeného droždí.
Poté přidáme 500 g mouky, lehce promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout.
Po vykynutí přidáme ostatní suroviny a vypracujeme mírně lepivé těsto. Těsto vyválíme na velký tenký plát. Nezapomeňte těsto důkladně podsypávat moukou, jinak se bude lepit.
Vyválené těsto potřeme rozpuštěným máslem a podsypeme směsí cukru a skořice.
Těsto zarolujeme, nakrájíme na 1-2 cm vysoké šneky a přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme šneky kynout dalších cca 15 minut. Následně pečeme 15-20 min na 190°C.
Žádné komentáře:
Okomentovat