pondělí 1. června 2015

MRKVOVÝ DORT

Začátek 2. semestru jsme tak trochu trávily společně v kavárnách. Jednoho nedělního večera jsme si řekly, jak by bylo fajn si potom náročném zkouškovém dojít na dobrou snídani. Vybraly jsme si Mamacoffee ve Vodičkové, kde jsme si daly výborné cappucino s jejich vyhlášeným mrkvovým dortem. Z návštěvy jsme byly natolik nadšené, že jsme se vracely každý týden, a protože naše láska k mrkvovému dortu stoupala pomalu až do nebeských výšin, rozhodly jsme se, že si jeden také upečeme. Snad Vám bude chutnat tak, jako nám.
Dobrou chuť :)





Ingredience ( na formu o průměru 30cm)
  •  4 vejce
  • 1 a čtvrt hrnku oleje (i olivový)
  •  2 hrnky (hnědého) cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu (nebo javorového sirupu)
  •  2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 rovné lžičky jedlé sody
  • 2 rovné lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžičky skořice
  • 3 hrnky na hrubo nastrouhané mrkve (cca 6-8 ks)
  • 1 hrnek vlašských ořechů 

Náplň
  • 500g mazací sýr (Lučina, Philadelphia nebo Mascarpone)
  • 1,5 hrnku cukru moučka
  •  1 lžička vanilkového extraktu (nebo vanilka z jednoho vanilkového lusku)
  •  lžíce citronové šťávy
  •  2 lžíce másla (aby poleva nepopraskala)

Postup


Vyšleháme vejce, cukr, extrakt. Přidáme suché přísady, olej. Nakonec mrkev a ořechy. Nalijeme do dortové formy. Pečeme cca 1h a 15 min na 175 stupňů.

Lučinu smícháme s cukrem, vanilkou, citronovou šťávou a máslem. Přidáme želatinu rozpuštěnou v horké vodě.

Dort necháme vychladnout, podélně rozpůlíme, natřeme náplní, přiklopíme, a celý dort potřeme zbytkem náplně.






Žádné komentáře:

Okomentovat