pondělí 3. srpna 2015

JAHODOVÝ KOLÁČ S DROBENKOU

Dobré ráno :) protože jsme měli lednici plnou jahod rozhodla jsem se pro tento svěží letní jahodový koláč. Recept je jednoduchý a výsledek super chutný.


 Ingredience
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku cukru krystal
  • 1 prášek do pečiva
  • 3/4 hrnku mléka
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku rozpuštěného másla
  • 200g jahod (může být i víc)
Drobenka
  • 160g polohrubé mouky
  • 80g másla
  • 80g cukru krupice
Postup
Všechny suché suroviny smícháme, přilijeme mléko, vejce, rozpuštěné máslo a vytvoříme těsto. Nalijeme na plech obložený pečícím papírem. Těsto posypeme nakrájenými jahodami. Ingredience na drobenku smícháme v míse a rovnoměrně koláč posypeme. Pečeme 35-45min na 180'.


Žádné komentáře:

Okomentovat