Dobré odpoledne :) jelikož jsem se včera nudila, opět jsem zavítala do kuchyně. Poslední měsíc kromě ovocných buchet a dortů do práce stále peču skořicové šneky. Tentokrát jsem si řekla,že je zkusím upravit. Výsledek byl méně sladký než klasická verze, a tak jsem na vrch přidala ještě polevu.
Ingredience
- 240ml polotučného mléka
- 50g cukru
- 50ml rostlinného oleje
- lžička sušeného droždí
- 250g hladké mouky + cca 100 g na podsypávání
- půl lžičky prášku do pečiva
- půl lžičky jedlé sody
- špetka soli
Náplň
- 150 g rozpuštěného másla
- 20 g skořice
- 100 g cukru
- 3 menší jablka
Poleva
- 100g moučkového cukru
- 25ml mléka
- 1,5 lžíce rozpuštěného másla
- 1,5 lžíce medu
- lžička vanilkového aroma
- 2 lžičky skořice
Postup
První si připravíme těsto. Mléko, olej a cukr mírně zahřejeme a do směsi nasypeme sušené droždí.
Poté přidáme 250g mouky, lehce promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout. Po vykynutí přidáme ostatní suroviny a vypracujeme mírně lepivé těsto. Těsto vyválíme na velký tenký plát. Nezapomeňte těsto důkladně podsypávat moukou, jinak se bude lepit. Vyválené těsto potřeme rozpuštěným máslem a posypeme směsí cukru a skořice a nastrouhaných jablek. Těsto zarolujeme, nakrájíme na 1-2 cm vysoké šneky a přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme šneky kynout dalších cca 15 minut. Následně pečeme 15-20 min na 190°C. Mezitím si připravíme polevu. Všechny ingredience smicháme a necháme v lednici ztuhnout. Šneky ihned po dopečení potřeme polevou. Dobrou chuť
Žádné komentáře:
Okomentovat