neděle 16. srpna 2015

SKOŘICOVÝ ŠNECI S VANILKOU A JABLKEM

Dobré odpoledne :) jelikož jsem se včera nudila, opět jsem zavítala do kuchyně. Poslední měsíc kromě ovocných buchet a dortů do práce stále peču skořicové šneky. Tentokrát jsem si řekla,že je zkusím upravit. Výsledek byl méně sladký než klasická verze, a tak jsem na vrch přidala ještě polevu.


Ingredience
  • 240ml polotučného mléka
  • 50g cukru
  • 50ml rostlinného oleje
  • lžička sušeného droždí
  • 250g hladké mouky + cca 100 g na podsypávání
  • půl lžičky prášku do pečiva
  • půl lžičky jedlé sody
  • špetka soli

Náplň
  • 150 g rozpuštěného másla
  • 20 g skořice
  • 100 g cukru
  • 3 menší jablka
Poleva
  • 100g moučkového cukru
  • 25ml mléka
  • 1,5 lžíce rozpuštěného másla
  • 1,5 lžíce medu
  • lžička vanilkového aroma
  • 2 lžičky skořice

Postup

První si připravíme těsto. Mléko, olej a cukr mírně zahřejeme a do směsi nasypeme sušené droždí. 
Poté přidáme 250g mouky, lehce promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout. Po vykynutí přidáme ostatní suroviny a vypracujeme mírně lepivé těsto. Těsto vyválíme na velký tenký plát. Nezapomeňte těsto důkladně podsypávat moukou, jinak se bude lepit. Vyválené těsto potřeme rozpuštěným máslem a posypeme směsí cukru a skořice a nastrouhaných jablek. Těsto zarolujeme, nakrájíme na 1-2 cm vysoké šneky a přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme šneky kynout dalších cca 15 minut. Následně pečeme 15-20 min na 190°C. Mezitím si připravíme polevu. Všechny ingredience smicháme a necháme v lednici ztuhnout. Šneky ihned po dopečení potřeme polevou. Dobrou chuť





Žádné komentáře:

Okomentovat