Ingredience na korpus
- 200g ořechů
- 100ml mandlového mléka
- 10g veganského másla ( pro nevegany lze použít i normální)
Krém
- 2 menší avokáda
- 1 banán
- 150g holandského kakaa
- 150g čokolády na vaření
- 2 lžíce medu (neveganská varianta)
Postup
Ořechy rozdrtíme v mixéru ( já použila svůj milovaný smoothiovač), přidáme máslo a mléko. Vše promícháme, přendáme do formy na cheesecake a pořádně přitlačíme ke dnu a po stranách formy. Dáme na 15 min do mrazáku a mezitím si připravíme krém. Avokádo spolu s banánem dáme do mixéru a utvoříme jemné pyré. Čokoládu nalámeme do misky do mikrovlnky cca na 5min. Je důležité ji kontrolovat tak po minutě a půl. Aby se nám nepřipálila, postavíme vedle misky také hrníček s vodou pro udržení vlhkosti. Rozpuštěnou čokoládu spolu s kakaem přidáme do avokádové směsi, promícháme (kdo chce, může přidat ještě med) a dáme na 5min do lednice. Pak už jen stačí krém nalít na korpus a nechat přes noc v lednici.
Co Vy? Máte nějaké zdravé recepty, které bychom rozhodně měly zkusit?
Žádné komentáře:
Okomentovat