pondělí 6. července 2015

AVOKADOVÝ CHEESECAKE

Ahoj všichni :) tak jsme se rozhodly sepsat Vám další recept na zdravé mlsání. Posledních 14dní kvůli práci ve veganské restauraci musím vše péct bez laktozy, medu, lepku, vajec a jiných neveganských surovin. Občas mi to dá docela zabrat a hodně improvizuji, ale zatím jsem vždy měla štěstí a výsledek se povedl.



Ingredience na korpus

  • 200g ořechů
  • 100ml mandlového mléka
  • 10g veganského másla ( pro nevegany lze použít i normální)
Krém
  • 2 menší avokáda
  • 1 banán
  • 150g holandského kakaa
  • 150g čokolády na vaření
  • 2 lžíce medu (neveganská varianta)
Postup

Ořechy rozdrtíme v mixéru ( já použila svůj milovaný smoothiovač), přidáme máslo a mléko. Vše promícháme, přendáme do formy na cheesecake a pořádně přitlačíme ke dnu a po stranách formy. Dáme na 15 min do mrazáku a mezitím si připravíme krém. Avokádo spolu s banánem dáme do mixéru a utvoříme jemné pyré. Čokoládu nalámeme do misky do mikrovlnky cca na 5min. Je důležité ji kontrolovat tak po minutě a půl. Aby se nám nepřipálila, postavíme vedle misky také hrníček s vodou pro udržení vlhkosti. Rozpuštěnou čokoládu spolu s kakaem přidáme do avokádové směsi, promícháme (kdo chce, může přidat ještě med) a dáme na 5min do lednice. Pak už jen stačí krém nalít na korpus a nechat přes noc v lednici.



Co Vy? Máte nějaké zdravé recepty, které bychom rozhodně měly zkusit?

Žádné komentáře:

Okomentovat